Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Η ΑΣΓΜΕ χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την επαίσχυντη τροπολογία της κυβέρνησης η οποία καταργεί την προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εδώ και χρόνια γυρίζουν όλη τη χώρα, από σχολείο σε σχολείο.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία ουσιαστικά οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, σταθεροποιεί ελαστικές μορφές εργασίας και δεν καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Επιβεβαιώνεται ότι και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά μας να έχουν χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της προς την υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση της τροπολογίας και διεκδικούμε

  • Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Κανένας εκπαιδευτικός να μη λείπει στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Αναλογία εκπαιδευτικών – μαθητή ανά τάξη, 1/15 για το νηπιαγωγείο και την Α και Β Δημοτικού και 1/20 στις υπόλοιπες τάξεις.

Συμμετέχουμε, συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε όλη τη χώρα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (pdf)