Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αίτημα τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών.

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις μονίμων και αναπληρωτών   εκπαιδευτικών με αίτημα τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών.

Και την τρέχουσα  σχολική χρονιά υπάρχουν πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά μας να έχουν χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες.

Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή που δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και το δικαίωμα των παιδιών μας στη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή και την τρομοκρατία. 

Παίρνουμε θέσεις μάχης και διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, με δίχρονη υποχρεωτική ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
  • ΑΥΞΗΣΗ τώρα ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ κονδυλίων ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
  • Σχολικά κτήρια ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΑΣΦΑΛΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΘΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΙΤΙΣΗ.
  • Ένα σχολείο που θα οργανώνει τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών. Οι εκδρομές δεν θα είναι «σκότωμα του χρόνου», αλλά διαπαιδαγωγητικές με δωρεάν πρόσβαση.
  • 15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α’ και β’ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΩΡΕΑΝ σχολική μεταφορά ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο.
  • ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ βιβλία που δεν παραμορφώνουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών μας.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε όλη τη χώρα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Στις 16 Μάρτη  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ &    συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στις 13.00 μμ.                                                                                                            Μάρτιος 2018

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑaperg_ekp_asgme_16032018