ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ

Στις 17 Μαρτίου 2018 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΑΣΓΜΕ για να συζητήσει ζητήματα που απασχόλησαν όλο το προηγούμενο διάστημα τις οργανώσεις Γονέων.

Έγινε πλούσια συζήτηση πάνω στα θέματα που έθεσε η εισήγηση (ακολουθεί το κείμενο της εισήγησης) αλλά και σε άλλα ζητήματα που ‘’άνοιξαν’’ Ενώσεις και Ομοσπονδίες την τελευταία περίοδο.

Βασικά θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν από τα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ :

1.Χρειάζεται να υπάρξει σημαντική και αποτελεσματική παρέμβαση από όλες τις οργανώσεις Γονέων, να επανεξεταστεί το θέμα συνολικά των σχολικών εξόδων ώστε να αποκτήσουν παιδαγωγικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και περιεχόμενο και να είναι δικαίωμα όλων των μαθητών.

  1. Έγινε αναφορά και τονίστηκε η στήριξη μας στις συνεχιζόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την αναγκαιότητα μαζικών προσλήψεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  2. Για την προσχολική αγωγή αναδείχθηκε η υποκρισία και η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό γνωρίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν πανελλαδικά τόσο στο θέμα της σχολικής στέγης όσο και στο επίπεδο εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς επίσης και στον τομέα των υποδομών. Οι Δήμοι από την δικιά τους πλευρά δείχνουν ενδιαφέρον διότι ‘’βλέπουν’’ εισροή χρημάτων μέσω ΕΣΠΑ.
  3. Η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα την «Ειδική Αγωγή» όπου είχε μεγάλη επιτυχία και αποφασίστηκαν περαιτέρω κινητοποιήσεις λόγω αυξημένων προβλημάτων με αποκορύφωμα τη μη λειτουργία σχολείου λόγω μη χρηματοδότησης, ενώ σε άλλο ειδικό σχολείο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ακαταλληλότητας του κτιρίου, καθαριότητας και μη ύπαρξη σίτισης (κλειστή κουζίνα) λόγω τρωκτικών. Κινητοποιήσεις έγιναν και από το Σύλλογο διδασκόντων για τα παραπάνω προβλήματα.
  4. Προβληματισμός υπήρξε με την ψήφιση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου σχετικά με την παραγωγή και καλλιέργεια της «φαρμακευτικής» κάνναβης (υπάρχει σχετική ανακοίνωση). Δημιουργείται μια αντίληψη θετική στους μαθητές για την κάνναβη και γενικότερα ότι μπορούν να υπάρξουν και «καλές» ναρκωτικές ουσίες.
  5. Σύσκεψη πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής όπου εκφράστηκαν ανησυχίες όσον αφορά την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μέση Ανατολή καθώς επίσης αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν την υποχρηματοδότηση, τη συνεχή μείωση του επιπέδου της μόρφωσης των Παιδιών μας, τη ναρκωκουλτούρα που καλλιεργείται αλλά και το ζήτημα του εθνικισμού.
  6. Ακόμη στο Δήμο Αθήνας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Ενώσεων για το κτιριακό, την μειωμένη χρηματοδότηση, την παραβατικότητα αλλά και το πρόβλημα των ναρκωτικών. Σχεδιάζεται παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους Συλλόγους Γονέων.
  7. Τέλος τονίστηκε ιδιαίτερα ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και χρειάζεται να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και επαγρύπνησης από τις οργανώσεις Γονέων για όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή με τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τους ενδεχόμενους κινδύνους που είναι σε εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑds_asgme_170318