Την Κυριακή 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση (Συνέδριο) της ΑΣΓΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση (Συνέδριο) της ΑΣΓΜΕ με την παρουσία αντιπροσώπων από όλες τις Ομοσπονδίες που συμμετείχαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες της (9 Ιουλίου 2017).

Τις εργασίες του Συνεδρίου, με άξονα την  εισήγηση του Δ.Σ, απασχόλησαν «όλες οι πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και μορφώνονται τα παιδιά μας».

Από όλους τους αντιπροσώπους που πήραν το λόγο μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τις δράσεις των Ομοσπονδιών που αφορούσε 1. ζητήματα σε σχέση με την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, τα κτιριακά προβλήματα, τα σοβαρά προβλήματα και η υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και 2. εκδηλώσεις για την Ειδική Αγωγή, τα ναρκωτικά κα.   

Αναδείχθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα γονιών και μαθητών στον ελεύθερο χρόνο, η ανάγκη για αισθητική και φυσική αγωγή και η σταθερή μας θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο ενάντια σε κάθε εξάρτηση.

Τονίστηκε η ανάγκη το επόμενο διάστημα της θητείας του Δ.Σ να αναπτυχθούν ζητήματα όπως η σχολική στέγη, το περιεχόμενο της μόρφωσης, οι σχολικές εκδρομές μέσα από ημερίδες και εκδηλώσεις, να ενταθεί η δράση με κινήματα ειρήνης και πρωτοβουλίες ώστε  να  αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες, οι επιπτώσεις και οι συνέπειες των πολέμων και ταυτόχρονα να ενισχυθεί το μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν οι αρχαιρεσίες στις Οργανώσεις Γονέων για την ανάδειξη των νέων οργάνων τους, τονίστηκε ότι είναι ιδιαίτερη η ανάγκη ως φορείς των γονιών να οργανώσουμε τη διεκδικητική, αθλητική, μορφωτική και πολιτιστική παρέμβαση μας, να αγωνιστούμε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ολόπλευρη ποιοτική μόρφωση και να υπερασπιστούμε τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.

Απαιτείται και είναι επιτακτική ανάγκη «να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε  τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή διότι η συμμετοχή μας μαζί με την ενίσχυση της δράσης μας είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να εξασφαλίσουν  και να εγγυηθούν τη συνέχιση των διεκδικήσεων μας και των δίκαιων αιτημάτων μας».

Τέλος στο συνέδριο μοιράστηκε στους αντιπροσώπους το «Αλφαβητάρι – Οδηγός» – αναρτημένο και στην ιστοσελίδα μας www.asgme.gr – που ευελπιστούμε να συμβάλλει στην ενημέρωση για τις διαδικασίες και τη λειτουργία των Οργανώσεων Γονέων.

                                                                                                Ιούλιος 2018

       ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ10072018_dt_asgme