Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλει την αδικαιολόγητη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλει την αδικαιολόγητη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Τα  σωματεία δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των οικονομικών τους στοιχείων και των αποφάσεων τους.

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις όλων των Σωματείων διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Είναι προκλητική και καταδικαστική η ενέργεια του ΣΔΟΕ, να κυνηγά με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά, την ώρα που πλήθος επιχειρήσεων  αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο των μνημονίων καταπατά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πρόκειται για ευθεία επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια σε σωματεία που αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική συμβαδίζει με την καταστολή και την τρομοκρατία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την απαράδεκτη και ακατανόητη αυτή ενέργεια του ΣΔΟΕ.

Κάτω τα χέρια από  τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα!

Νοέμβριος 2018

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 2112018_asgme_elme_peiraia