Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικώντας άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης όλων των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με  αφορμή  την  πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου  Παιδείας &  Θρησκευμάτων  για  την  λειτουργία  304  νέων  τάξεων υποδοχής εκπαίδευσης  προσφυγόπουλων  για  το  σχολικό  έτος  2019-2020 Ελλάδας , ως  ΑΣΓΜΕ  καλούμε τους συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων,  και  τις Ομοσπονδίες  να  συνεχίζουν  να  δείχνουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικώντας άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης όλων των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κλπ. Επίσης να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτισή τους.

Η ευθύνη της οργάνωσης όλων των δραστηριοτήτων ανήκει στο Υπουργείο, τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων. Καμία δουλεία δεν έχουν οι ΜΚΟ και διάφοροι που εμφανίζονται γύρω από αυτές.

Σαν ΑΣΓΜΕ καλούμε όλους τους γονείς, τους  Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν με όλες τις μορφές, στις γειτονιές τους και στα σχολεία τους τα προσφυγόπουλα καθώς επίσης να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν τυχόν ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 11112019_asgme_ipodoxi_prosf