Δελτίο Τύπου ΑΣΓΜΕ: Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας viral πρωταγωνιστές σε show!!!!

Το Υπουργείο Παιδείας  για  άλλη  μια  φορά σαν τον κλέφτη  φέρνει  τροπολογία που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη.

Ως  ΔΣ  της  ΑΣΓΜΕ  θεωρούμε ότι  αυτή  η  τροπολογία  είναι το «κερασάκι  στην τούρτα» της  αντιεκπαιδευτικής πολιτικής  του ΥΠΑΙΘ. Είναι άκρως αντιπαιδαγωγική. Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και  δεν  έχει  καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν   θα καταγράφεται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Θεωρούμε  ότι  θα  δημιουργήσει  επιπλέον  προβλήματα  στην  εκπαιδευτική συμπεριφορά  και στην  ψυχολογία  των  μαθητών.

  Ουσιαστικά  το Υπουργείο Παιδείας  υποβαθμίζει  την ήδη  υποβαθμισμένη  εκπαίδευση  που  έχουν σήμερα  τα παιδιά μας   μετατρέποντας  τα σχολικά μαθήματα σε «big brother».

Καλούμε   τις  Ομοσπονδίες  ,  τις  Ενώσεις και  τους Συλλόγους    μαζί  με  τους  εκπαιδευτικούς  και τους  μαθητές  να  εκφράσουν  την αντίθεση  τους και  την μη εφαρμογή  της   τροπολογίας  αυτής στην πράξη.

ΔΤ_ΑΣΓΜΕ_Εναντια στην on-line παρακολούθηση του μαθήματος