Δελτίο Τύπου ΑΣΓΜΕ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας  του  ΔΣ  της  ΑΣΓΜΕ και του  ΔΣ ΟΙΛΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/7/2020 με θέμα το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η ΑΣΓΜΕ τάσσεται ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατά την προσφιλή τακτική του το Υπ. Παιδείας επιλέγει να το καταθέσει πάλι σε περίοδο με κλειστά τα σχολεία και με έναν διάλογο παρωδία. Το νομοσχέδιο αυτό πλήττει τα εργασιακά, επαγγελματικά και επιστημονικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Με τη μη εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων από το Υπ. Παιδείας κλιμακώνεται η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα συνολικά, αφού ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για  σχολείο –  super market αγοράς γνώσεων.

Η ΑΣΓΜΕ τόνισε ότι η μόρφωση είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δημόσια, δωρεάν και ισότιμα σε όλα τα παιδιά. Ήδη οι γονείς δαπανούν σήμερα τεράστια ποσά για να εξασφαλίσουν τη μόρφωση των παιδιών τους και στο δημόσιο σχολείο. Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση (τράπεζα θεμάτων, Λύκειο εξεταστικό κεντρικό) και είναι απόρροια της χρόνιας υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ως  ΑΣΓΜΕ ζητάμε  την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

ΔΤ_ΑΣΓΜΕ_ για ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.