ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Χαιρετίζουμε, τους  μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας, στην πόλη μας και σε όλη την Ελλάδα. Όλους όσους κατάφεραν, έσπασαν στην πράξη τη χουντικού τύπου απαγόρευση των συναθροίσεων της Κυβέρνησης, βροντοφωνάζοντας τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου, απαιτώντας  να υλοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Πολυτεχνείου στην πόλη μας (Δόμπολη), που έστειλε 3 εργαζόμενους στο νοσοκομείο που προσήγαγε δεκάδες εργαζόμενους και μια ανήλικη μαθήτρια. Ακόμη και μέλη του προεδρείου της Ένωσης Γονέων προπηλακίστηκαν, ενώ η προσέγγισή τους στο χώρο για την κατάθεση στεφανιού, πραγματοποιήθηκε με δυσκολία και με επαναλαμβανόμενους αστυνομικούς ελέγχους. Καταδικάζουμε τα έκτροπα αστυνομικής βίας, που έγιναν σε ανάλογες εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τέλος καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση με χημικά έξω από την Φοιτητική Εστία στη Δόμπολη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών και τις συλλήψεις είκοσι τριών. Απαιτούμε άμεσα να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου και η σχέση του με τους αγώνες του σήμερα, όπως εκφράζεται  μέσα από το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι πάντα επίκαιρο και συμπληρώνεται στις σημερινές συνθήκες με το αίτημα για την προάσπιση της ΥΓΕΙΑΣ του λαού.  Η κρατική βία και καταστολή σε μια επέτειο που τιμά την αντίσταση στην κρατική βία, δείχνει πόσο επίκαιρα είναι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Το Πολυτεχνείο ζει! Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ