ΑΣΓΜΕ: Οι γονείς για άλλη μια φορά διεκδικήσαμε μαζικά, σε όλη τη χώρα, τη μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε.

Το ΔΣ  της  Ανώτατης  Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος χαιρετίζει τις   μεγαλειώδεις  κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Ιόνια νησιά, κα)  ενάντια  στο  αντιεκπαιδευτικό  νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με  συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών  που ένωσαν για μια ακόμη φορά τις φωνές τους και  και τις διεκδικήσεις τους.

Οι γονείς ήμασταν εκεί και συμπορευτήκαμε διεκδικώντας ένα σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει! Όλοι  μαζί  σπάσαμε   το τείχος της τρομοκρατίας και των απειλών του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, που αντί να λαμβάνει μέτρα για το ασφελές άνοιγμα των σχολείων, λαμβάνει μόνο κατασταλτικά μέτρα για να μην ακούγεται καμιά φωνή διεκδίκησης.

Δηλώνουμε   ξεκάθαρα  ότι όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα εντείνουμε τη δράση μας για ανοιχτά και ασφαλή  σχολεία.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά.!!!

Διεκδικούμε  όλους  τους  όρους  και  τις  προϋποθέσεις ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία.
  • Να ενισχυθούν τα  σχολεία  με  μόνιμο  προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα .
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών .
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.
  • Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. – Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους.

ΔΤ_ΑΣΓΜΕ_29.1.21 Για τις κινητοποιησεις 28.1.21 σε όλη την χώρα