Δελτιο Τύπου ΑΣΓΜΕ: Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το Ανώτατο θεσμικό όργανο των γονιών

Ως  Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας που για άλλη μια φορά αγνοεί το Ανώτατο θεσμικό όργανο των γονιών και δεν την συγκαταλέγει μεταξύ των φορέων που θα μιλήσουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, το ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ και την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων.

Δεν φτάνει που το Υπουργείο Παιδείας δεν ικανοποιεί τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα μας για την υγιεινή, ασφάλεια και ισότιμη μόρφωση των παιδιών μας.

Δεν φτάνει που το Υπουργείο Παιδείας δεν απαντάει στο επαναλαμβανόμενο αίτημα μας για συνάντηση με την ηγεσία του.

Αποκλείει την Ανώτατη Συνομοσπονδία, που εκπροσωπεί πανελλαδικά πάνω από 300.000 γονείς, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως αντιλαμβάνεται το διάλογο και πόσο σέβεται τα όργανα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Δείχνει πως αντιμετωπίζει τους χιλιάδες γονείς που συμμετέχουν εθελοντικά σε όλη την Ελλάδα στις Οργανώσεις Γονέων και αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι όσο και να προσπαθήσει για να μην ακουστεί η φωνή μας, δεν θα τα καταφέρει. Έχουμε το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλλουμε.            

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΑΣΓΜΕ_040221