ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΓΜΕ: Για το σεισμό που έπληξε την Θεσσαλία

Το  ΔΣ  της ΑΣΓΜΕ   με  αφορμή  το  πρόσφατο  σεισμό που έπληξε  την Περιφέρεια  της Θεσσαλίας  απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία όλων  των οικογενειών απέναντι στις ζημιές και τις καταστροφές.

Χρειάζεται  να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν   στις  δύσκολες  συνθήκες  την πανδημίας  που ζούμε.

Ειδικά για τα  σχολεία  των περιοχών έχουμε πχ  2 σχολικά κτήρια στο Μεσοχώρι και το Δαμάσι, όπου έχουν καταρρεύσει τμήματά τους, στην Λάρισα  2 σχολεία υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές,  όμως  51 σχολικά κτήρια είναι κατασκευασμένα με παλιότερο οικοδομικό κανονισμό, κάποια πριν το 1985, κάποια πριν το 1955! Είναι κτήρια που χαρακτηρίζονται ως «γερασμένα» και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο στο ενδεχόμενο νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Ως  ΔΣ  της  ΑΣΓΜΕ απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση   τον  έλεγχο  και  αντισεισμική  θωράκιση στα σχολεία της Περιφέρειας που χτυπήθηκαν από το σεισμό.

Παράλληλα  μέτρα  ψυχολογικής  υποστήριξης  των μαθητών  της περιοχής.

Δυστυχώς και αυτός ο σεισμός αναδεικνύει για πολλοστή φορά την ανάγκη το Κράτος να λάβει άμεσα μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της χώρας μας.
ΔΤ_ΑΣΓΜΕ_Για σεισμό που έπληξε Θεσσαλία