ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κανένας μαθητής χωρίς παράλληλη στήριξη και σχολικό νοσηλευτή.

Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία όλων των γονιών για τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, η στάση της  κυβέρνησης με την ανοχή πολλών Δημοτικών Αρχών στο κρίσιμο θέμα της καθαριότητας προκλητικά θεσμοθετεί την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στην πράξη αυτό σημαίνει σχολεία ακάλυπτα από καθαριότητα για κάποιες ώρες και πρωτόκολλα καθαριότητας μόνο στα χαρτιά, αφού δεν μπορούν να τηρηθούν.

Με εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών καλούνται οι Δήμοι, με τα ίδια (περυσινά) κονδύλια, τις ίδιες ανθρωποώρες εργασίας, να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες. Δηλαδή να κόψουν το μισθό των 700 ευρώ σε δύο εργαζόμενους των 300 ευρώ. Να προσθέσουν στο 40% των εργαζόμενων με 3ωρη απασχόληση και άλλους εργαζόμενους με 2ωρη απασχόληση (με μισθό 200 ευρώ).

Ταυτόχρονα λες και δεν μας φτάνουν τα 4 νομοσχέδια  που έφερε το Υπουργείο Παιδείας, έρχεται τώρα με προφορική οδηγία (!!) προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τα 2 άτομα ανά σχολική μονάδα! Πρόκειται για εξέλιξη που, αν υλοποιηθεί, θα φέρει βαρύ πλήγμα στις ανάγκες των παιδιών μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, ενώ πολλά παιδιά θα μείνουν είτε χωρίς είτε με ελλιπή υποστήριξη και μάλιστα ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας!

Οι γονείς θα αναγκαστούν και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης. Λύση βολική και για τη κυβέρνηση, μιας και την απαλλάσσει από τη δική της κρατική ευθύνη για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Φτάνει πια! Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ανάγκες των παιδιών!

Να μην εφαρμοστεί σε καμία περιοχή της χώρας η συγκεκριμένη προφορική εντολή!

Για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία, να προσλαμβάνεται και το απαραίτητο αντίστοιχος προσωπικό της αναγκαίας ειδικότητας (παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ).

Οι Σύλλογοι Γονέων  να απαιτήσουν τώρα το προσωπικό που έχει ανάγκη το κάθε σχολείο. Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας.

ΔΤ Κανένας μαθητής χωρίς παράλληλη στήριξη και σχολικό νοσηλευτή.