ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

Την Τετάρτη 8/9 το ΔΣ της Ένωσης Γονέων συναντήθηκε με γονείς από τα νηπιαγωγεία τα οποία πρόκειται να στεγαστούν σε κοντέινερ, δηλαδή του 8ου, του 12ου και του Κοντοκαλίου (των Καναλίων αν και είχαν προσκληθεί δεν κατέστη εφικτό να παρευρεθούν στη συνάντηση). Η συζήτηση με τους γονείς εκτός από την αγανάκτηση που κατέδειξε, αφού λίγες μέρες πριν τον αγιασμό πολλά πράγματα βρίσκονται ακόμη στον αέρα, επιπλέον ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και τη συστηματική παραπομπή του θέματος «από τον Άννα στον Καϊάφα»!!

Τόσους μήνες  τώρα και η Δημοτική Αρχή δεν έχει βρει ένα χώρο κατάλληλο για νήπια για να στεγαστούν τα παιδάκια του 8ου και 12ου Νηπιαγωγείου, αλλά αποφασίστηκε να στοιβαχτούν σε 4 κοντέινερ στα Γενικά Λύκεια (και μάλιστα όχι όλα τα νήπια αφού κάποια που περισσεύουν θα τοποθετηθούν σε όμορα νηπιαγωγεία!). Μία κατάσταση που δημιουργεί πολλά προβλήματα στο παιδαγωγικό έργο, διαταράσσει τους οικογενειακούς ρυθμούς και γεννά και ερωτηματικά για πιθανές συνέπειες στην υγεία των νηπίων.

Και τι να πει κανείς για τα προβλήματα στο σχολείο του Κοντοκαλίου! Εκεί, εκτός από το χρόνιο πια πρόβλημα του Δημοτικού, τώρα πια έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα του νηπιαγωγείου! Η λύση που βρέθηκε για το ακατάλληλο νηπιαγωγείο είναι να μετεγκατασταθούν τα νήπια σε κοντέινερ στο χώρο του ΕΠΑΛ Κορακιάνας! Και μάλιστα ούτε καν έχει ετοιμαστεί ο χώρος! Δηλαδή, ενώ σε λίγες μέρες είναι ο αγιασμός, οι γονείς στο Κοντόκαλι δεν ξέρουν τι θα γίνει με τα παιδιά τους , αφού το Νηπιαγωγείο τους είναι σε άθλια κατάσταση και χρήζει πολλών επισκευών αλλά και τα κοντέινερ στην Κορακιάνα δεν έχουν καν τοποθετηθεί (βέβαια οι γονείς δεν προτίθενται να τα στείλουν εκεί ούτως ή άλλως).

Τέλος, στη σύσκεψη συμμετείχε εκπρόσωπος του Δημοτικού σχολείου Αλεπούς. Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε σχετικά με την μη ολοκλήρωση των έργων που ξεκίνησε η δημοτική αρχή εδώ και ένα χρόνο στο σχολείο με αποτέλεσμα οι τουαλέτες του σχολείου να έχουν μείνει χωρίς πόρτες.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κατάσταση. Οι συνεχείς υποσχέσεις (χωρίς αντίκρισμα), η μετάθεση ευθυνών από τη μία Υπηρεσία του Δήμου στην άλλη, οι συνεχείς καθυστερήσεις και η ολοφάνερη πια αδιαφορία των Υπευθύνων δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστούν. Η ζωή, η μόρφωση, το μέλλον, η ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας δεν μπορούν να αφήνονται στην τύχη!

Η χτεσινή σύσκεψη έκλεισε με την απόφαση να συναντηθούμε για μία τελευταία φορά με τη Δήμαρχο απαιτώντας να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα. Το ραντεβού θα τοποθετηθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας και καλούμε όλους τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους και τον ΣΕΠΕ να παρευρίσκονται ώστε δυναμικά να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην δρομολογούμενη υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής και στην ταλαιπωρία παιδικών ψυχών και των οικογενειών τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ