Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης: «Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!»

Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης χαιρετίζει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σήμερα δυναμικά στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κρήτη. Εμείς οι γονείς στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για ένα δωρεάν, σύγχρονο, δημόσιο σχολείο, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί ακόμα πιο μαζικά, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα. Καλούμε όλες τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να οργανώσουν την πάλη τους για να στηριχθούν ουσιαστικά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στη δουλειά τους, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ένα σχολείο των κοινωνικών διακρίσεων, που θα «κοιτάει» στην τσέπη μαθητές και γονείς, όπου όλα θα «πωλούνται» και όλα θα «αγοράζονται».

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:

·         Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο ν.4823/21

·         Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων. Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων.

·         Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

·         Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση που στην ουσία πρόκειται για ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στην σχολική κοινότητα.

·         Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολικής ύλης έτσι ώστε να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά που έχουν προκύψει.

·         Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας με την έναρξη της χρονιάς.

·         Ουσιαστική στήριξη   της    λειτουργίας   του    Ολοήμερου    Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Επαναφορά του υπεύθυνου δασκάλου στο Ολοήμερο.

·         Κατάργηση της Β’ και Γ΄ ανάθεσης

·         Προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς.

·         Μέτρα στήριξης και επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.

·         Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

·         Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Καμία κενή θέση με το άνοιγμα των σχολείων.

·         Αραίωση των τμημάτων με 15 μαθητές ανά τάξη.

·         Άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

·         Αυξημένη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και υποδομών στα σχολεία.

·         Μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις σχολικές μεταφορές.

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ