Σχόλιο της ΑΣΓΜΕ: Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά «πετά την μπάλα στην εξέδρα»

Χωρίς καμιά συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, τους εκπροσώπους των γονέων  για  άλλη μια  φορά  η Κυβέρνηση  ψήφισε μια   ισοπεδωτική διάταξη στη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης. Μια  τροπολογία  που προβλέπει τιμωρία με βαριά χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και φυλάκιση για δύο χρόνια σε βάρος όποιου έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο).

Ως  ΑΣΓΜΕ  από την πρώτη  στιγμή της πανδημίας  τονίζαμε  ότι  η θέση του κάθε  μαθητή  είναι  στο  σχολείο,  με  την προϋπόθεση  η Κυβέρνηση  με   μέτρα  να  το εξασφαλίσει,  όπως  αυτό  της αραίωσης των τμημάτων. Αντί  αυτού, η Κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο που αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, έφερε συγχωνεύσεις  και  τώρα συνεχίζει  με  τη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης.  Η  Κυβέρνηση συνεχίζει  να  ρίχνει στις πλάτες των γονιών το βάρος της φοίτησης των παιδιών μας στα σχολεία.  Ταυτόχρονα αντί να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας ,«πετάει την μπάλα στην εξέδρα» με μοναδικό  στόχο  να αποπροσανατολίσει τους γονείς, μαθητές  και εκπαιδευτικούς .

Με  τα υγειονομικά πρωτοκόλλα  λάστιχο και  τα  σχολεία   εστίες υπερμετάδοσης του κορονοιού,    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  να  παρθούν  ΤΩΡΑ  μέτρα  για  την ασφαλή  εκπαιδευτική  διαδικασία των μαθητών της  χώρας.

Σχόλιο_ΑΣΓΜΕ_ 9.12.2021