Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής: ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11/1/2022

Η δυναμική κινητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών & μαθητών σήμερα Τρίτη  11 Γενάρη, ανάγκασε τον Υπουργό Υγείας να δεχθεί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών. Στην συνάντηση τέθηκε το σύνολο των αιτημάτων όσον αφορά τον άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ενημερωθήκαμε πως για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία θα συνεχίσουν ως έχουν και κατόπιν θα εκτιμήσει η κυβέρνηση
αν χρειάζεται να παρθούν και άλλα μέτρα.

Ο Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αντίστοιχα και το αίτημα για σύνδεσή της με τα σχολεία, χωρίς όμως καμία δέσμευση.

Εμφανίστηκε να συμμερίζεται  και το δίκαιο του αιτήματος για ελέγχους από τον ΕΟΔΥ στα σχολεία και έτσι αναγκάστηκε να δεσμευτεί για ενίσχυση των μονάδων του ΕΟΔΥ στις περιοχές, με λειτουργία και απογευματινές ώρες, καθώς πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναζητώντας μετά το μεσημέρι πού να κάνουν δωρεάν τεστ για τα παιδιά τους.

Μας δήλωσε επίσης πως σωστά ζητάμε νοσηλευτές στα σχολεία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, επικαλούμενος ότι ρίχνεται το βάρος στα νοσοκομεία.

Κατά τ’ άλλα, στη λογική την οποία προβάλλει η κυβέρνηση, υπερθεμάτισε για το πρωτόκολλο που διατηρεί το ποσοστό 50+1% και αναπαρήγαγε την σχετική επιχειρηματολογία με την οποία αποτίμησε η κυβέρνηση την έναρξη λειτουργίας των σχολείων.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων από κοινού με εκπαιδευτικούς και μαθητές, να συνεχίσουν την πάλη τους για την διεκδίκηση σχολείων που να λειτουργούν με ασφάλεια και όχι ως υπερμεταδότες του ιού.

2022-01-11 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ