Υπόμνημα ΑΣΓΜΕ: Άμεση αναγκαιότητα για Δωρεάν ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚ Α ΤΕΣΤ COVID-19 για τους μαθητές

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων γονέων για τη διάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα για την υγεία των μαθητών , μεγαλώνει ο  φόβος,  η ανασφάλεια, σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τις θέσεις μας για τα μέτρα που θα  έπρεπε  να λάβετε  ως  Κυβέρνηση και αρμόδια Υπουργεία σας τις έχουμε καταθέσει και έχουμε  ζητήσει και συνάντηση για αυτό.

Αφορμή όμως του παρόντος υπομνήματος αποτέλεσε το γεγονός με τα νέα πρωτόκολλα αν σε τμήμα  υπάρχει κρούσμα  ο  ανεμβολίαστος  μαθητής πρέπει να  μπει  σε  διαδικασία  διενέργειας  2  rapid    test   για  τα  οποία  η  σχολική μονάδα  δίνει  βεβαίωση  στο  μαθητή  όμως  δεν  υπάρχουν  οι   αντίστοιχες δημόσιες δομές  σε  κάθε  Δήμο  για να καλύψουν  την ανάγκη αυτή  σε όλη την χώρα και επιπλέον οι περισσότερες λειτουργούν μόνο πρωί. Με αποτέλεσα να μην υπάρχει η  δυνατότητα καθολικά και ενιαία για όλο το μαθητικό   πληθυσμό να γίνουν δωρεάν τα  rapid  test.   Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει  η δυνατότητα από τους εργαζόμενους γονείς να  μπορούν  να πάρουν άδεια από την εργασία τους για να προβούν σε δημόσια δομή πρωινές ώρες.

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), δεδομένου και του μεγάλου αριθμού ασυμπτωματικών φορέων κορωνοϊού, απαιτούμε:

  • Οι δημόσιες δομές  να ενισχυθούν και   να λειτουργούν και απογευματινές ώρες σε κάθε Δήμο της χώρα ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μαθητών και γονέων ή να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διενέργεια τεστ σε οποιαδήποτε δομή δημόσια ή ιδιωτική.

Παράλληλα    απαιτούμε :

  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένης προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα  σχολεία. Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
  • Πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών

ΥΠΟΜΝΗΜΑ_ΑΣΓΜΕ 13.1.2022_για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Δωρεάν Επαναλαμβανόμενων ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ COVID-19 στα σχολεία.