Οι απόπειρες καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων δεν έχουν τέλος.

Στις 19/1/2022, στο 26ο Λύκειο Αθηνών (Μαράσλειο), η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο μαθητών και συγκεκριμένα του Προέδρου και ενός μέλους του 15μελούς του σχολείου, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία! Το έγκλημα τους ότι προσπάθησαν να υλοποιήσουν τη συλλογική απόφαση της ΓΣ των μαθητών του σχολείου και να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου. Την ίδια ημέρα, στο 26ο Γυμνάσιο Αθηνών «αγανακτισμένοι γονείς», με τραμπούκικες συμπεριφορές, κατέγραφαν τα ονόματα των παιδιών που συμμετείχαν στην κατάληψη, έσπασαν λουκέτα και έφτασαν να τραυματίσουν μαθητές.

Τα γεγονότα αυτά είναι μεμονωμένα, αλλά εντάσσονται σε μια συνολική προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους.    Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε ήδη από πέρυσι την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων, δίνοντας εντολή να γίνεται τηλεκπαίδευση μέσω Webex στα υπό κατάληψη σχολεία, πιέζοντας ως και απειλώντας εκπαιδευτικούς να βάζουν απουσία στους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη.

Η δε υπουργός, Νίκη Κεραμέως μόλις λίγες ημέρες πριν ζητούσε από τους γονείς να στείλουν τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τηλεκπαίδευση.  Αλήθεια όσοι κόπτονται για τις χαμένες ώρες από τους αγώνες των μαθητών, δεν προβληματίζονται για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται από την έλλειψη εκπαιδευτικών ή από το γεγονός πως αυτά λειτουργούν ως υγειονομικές βόμβες ;;; Αυτό που πραγματικά   τελικά  ενοχλεί είναι ο συλλογικά οργανωμένος αγώνας των μαθητών και τα δίκαια αιτήματά τους.

    Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταδικάζουμε  απερίφραστα τα παραπάνω. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνουν. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές που αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο.

ΔΤ_Για την καταστολή μαθητικών κινητοποιήσεων 5.2.2022