ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ: Ένας παιδίατρος δεν φτάνει για ένα ολόκληρο νησί !

Ενημερωθήκαμε στις 10/2 από γονέα στο Καρκινάγρι που θέλησε να εξεταστεί το παιδί του από παιδίατρο ότι η μια και μοναδική γιατρός αυτής της ειδικότητας στο νοσοκομείο της Ικαρίας απουσιάζει για ένα χρονικό διάστημα από τα καθήκοντα της και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Δευτέρα. Αυτή είναι η κατάσταση του ΕΣΥ σήμερα, τον 21ο αιώνα. Παιδάκι 4 ετών με συμπτώματα να κάνει 5 ώρες να πάει και να γυρίσει σπίτι του για να εξεταστεί , να μην έχει γιατρό και συνεπώς να μην έχει και θεραπεία.

Σήμερα που ακούμε να χορεύουν γύρω μας δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για την «ανάπτυξη», για εξοπλισμούς και νατοϊκές δαπάνες, από αυτά τα υπέρογκα ποσά να μην περισσεύει τίποτα για την υγεία των παιδιών μας και όχι μόνο. Ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς και όχι για τον λαό και τα παιδιά του.

Μόνο ως έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεχιζόμενη διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις πολιτική που υποστελεχώνει και απαξιώνει τα νοσοκομεία μας, τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών μας.

Απαιτούμε τώρα την πρόσληψη δεύτερου παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού και επιπλέον πρόσληψη παιδιάτρου στο ΚΥ Ευδήλουκαι στο περιφερειακό ιατρείο των Ραχών. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη! Δεν φτάνει ένας παιδίατρος για να καλύψει τις ανάγκες των 950 μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ικαρίας, χώρια οι ηλικίες 0 εως 5 ετών.

Καλούμε όλους τους γονείς να συσπειρωθούν στους συλλόγους και στις επιτροπές γονέων για να παλέψουμε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών μας σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός σχολείου.

16.Ένας παιδίατρος δεν φτάνει για ένα ολόκληρο νησί