ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ!

Ανακοινώθηκε σήμερα(26/9) αργά το μεσημέρι, από την Π.Ι.Ν., ότι την Τρίτη (27/9) λόγω έντονων καιρικών φαινομένων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων από Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο στο νησί της Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.
Σημειωτέον ότι πολλά παιδιά ακόμα δεν πάνε στο σχολείο τους αφού το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών δεν έχει λυθεί ακόμα.


Κι εμείς ρωτάμε:
1. Τι μέριμνα υπάρχει για τους εργαζόμενους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών; Μπορεί ο ξενοδοχουπάλληλος, ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο εργαζόμενος στο δημόσιο να λείψει την ημέρα αυτή από τη δουλειά του; Προφανώς και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για άδεια των γονέων και κηδεμόνων. Όλα εντάσσονται στην ατομική ευθύνη!
2. Τι μέριμνα υπάρχει για αντιπλημμυρικά έργα στο νησί και ειδικά στα σχολεία; Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, πέρυσι, έγινε έντονα αντιληπτή με την κακοκαιρία του Μπάλλου με τις τεράστιες καταστροφές σε υποδομές. Πως να ξεχάσει κανείς τις 3 φορές που πλημμύρισε το 6ο Γυμνάσιο με κάθε έντονη βροχούλα; Το πλημμυρισμένο Δημοτικό του Ποταμού που οι γονείς βγάζανε τα παιδιά τους στους ώμους; Το σχολικό κέντρο Κυνοπιαστών με το πλημμυρισμένο προαύλιο αδύνατο να προσεγγίσουν οι γονείς; Την πλημμύρα στο προαύλιο χώρο των προκάτ στο 8ο νηπιαγωγείο; Και πολλά άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων ειδικά κοντά σε σχολεία αλλά και γενικότερα σε όλο το νησί;
Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, αποτελεί αποδοχή εκ μέρους των αρχών ότι δεν υπάρχουν τέτοια έργα υποδομής που θα προστατεύουν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, από την ομαλή πρόσβαση στο σχολείο. Αποδοχή ότι υπάρχουν παμπάλαια κτίρια έτοιμα να πλημμυρίσουν και να σωριαστούν με κάθε νεροποντή.
Προφανώς η μόνη μέριμνα των αρχών είναι ένα μήνυμα από το 112 να κλειστούμε στα σπίτια μας!
Εμείς απαντάμε ότι αυτά δεν είναι ούτε πρόληψη,ούτε προστασία της ζωής μας αλλά αποτελούν κοροιδία σε βάρος όλων μας!!
Τέλος δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο απαράδεκτο γεγονός της απόφασης της τηλεκπαίδευσης για άλλη μια φορά. Άραγε με τι τεχνολογικά μέσα θα κάνουν οι μαθητές τηλεκπαίδευση; Από το κινητό τηλέφωνο του γονέα; Έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στο διαδίκτυο; Μήπως έτσι αποκλείουμε τους μαθητές από την ισότητα πρόσβασης στην μάθηση;

Απαιτούμε:
1. Γονική άδεια με αποδοχές για τις μέρες που κλείνουν τα σχολεία σε όλους του γονείς.
2. Έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων και γενικότερα έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες όλων μας.

κλειστά σχολεία