Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ, ΠΑΝ. ΚΑΤΗΦΕΣ ΣΤΟ Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ Να μην πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες για τις ανάγκες των σχολείων, που είναι στην ευθύνη του κράτους (AUDIO)

Στο πρόβλημα της θέρμανσης στα σχολεία, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κατηφές πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ (εδώ η σχετική τοποθέτηση) με αφορμή την απαράδεκτη επιστολή που έστειλε η δημοτική αρχή Ν. Σμύρνης προς τα σχολεία και τους γονείς, ώστε να μειώσουν τη θέρμανση και το φωτισμό, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Ο Π. Κατηφές σημείωσε πως τέτοιου είδους καταστάσεις θα δούμε σε πολλά σχολεία, καθώς συνεχίζεται και φέτος, η υποχρηματοδότηση της κυβέρνησης προς τις σχολικές επιτροπές, μία πολιτική που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά κι έχει φθάσει οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο μέχρι και το χαρτί του φωτοτυπικού!

Υπογράμμισε πως το γονεϊκό κίνημα ζητά, πριν ακόμα την ενεργειακή κρίση, να αυξηθούν τα  κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές αλλά και έκτακτο κονδύλι φέτος για τη θέρμανση, δηλώνοντας πως δεν θα δεχθούν να  μετακυλιστεί το βάρος στις λαϊκές οικογένειες για να καλυφθούν ανάγκες που είναι ευθύνη του κράτους.