Δελτίο Τύπου από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή Ενώσεων Γονέων της Αττικής

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 11/3/2023 στο 52ο ΓΕΛ Αθήνας η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής με συμμετοχή 30 Ενώσεων για την ασφάλεια στη σχολική κοινότητα. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία γιατί όλοι οι γονείς έχουμε πολύ μεγάλη ανησυχία μετά τόσο από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς όσο και από τους πρόσφατους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, που έφεραν με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη ΤΩΡΑ να αναδειχθούν τα ζητήματα ασφάλειας των παιδιών μας και να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ.

Η εισήγηση στάθηκε αναλυτικά στα θέματα ασφάλειας λόγω των σοβαρών προβλημάτων των σχολικών υποδομών και μεταφορών, αλλά και στην κατάσταση και τις εξελίξεις που υπάρχουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής και συνολικά στην πρόσβασή των παιδιών μας στις δομές υγείας.

Τα παραπάνω ζητήματα έχουν απασχολήσει πάρα πολλές φορές τους Συλλόγους, τις Ενώσεις Γονέων και την Ομοσπονδία της Αττικής και έχουν αποτελέσει αντικείμενο σειράς παρεμβάσεων, πρωτοβουλιών και υπομνημάτων για τα παραπάνω θέματα.

Η συζήτηση γύρω από τα ζητήματα αυτά ήταν ιδιαίτερα πλούσια και εποικοδομητική με κοινό παρανομαστή την ανάγκη να προχωρήσουμε σε νέες πρωτοβουλίες για τα θέματα ασφάλειας των παιδιών μας. Μεταφέρθηκε, από τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ που εκπροσώπησαν τις Ενώσεις τους στη σύσκεψη, η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία των παιδιών μας και ο προβληματισμός για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε μέσα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις μας για να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η κατάθεση Υπομνήματος της Ομοσπονδίας για τα θέματα των υποδομών και της υγείας το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη 16/3/2023, στις 10:30 π.μ. (σημείο συνάντησης στην είσοδο της Βουλής από Βασ. Σοφίας) από αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων που το συνυπογράφουν, καθώς και η πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου στις 29/3/2023 (σε ώρα που θα ανακοινωθεί) για τα θέματα των κτιριακών υποδομών και την τραγική κατάσταση των σχολείων της Αττικής, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Καλούμε και τις υπόλοιπες Ενώσεις Γονέων που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη σύσκεψη να συνυπογράψουν το Υπόμνημα.

Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στη νέα συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 16/3/2023 11.30 π.μ. στα Προπύλαια, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει στα παιδιά μας.

2023-03-13 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ