ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καταδικάζει τη βίαιη προσαγωγή της Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δ. Αθηναίων, χτες (7/11) το πρωί έξω από το εργοτάξιο του Μετρό, στην πλατεία Εξαρχείων για την συμμετοχή της σε κινητοποίηση ενάντια στην κοπή δέντρων λόγω των έργων του μετρό.

Επίσης, καταδικάζουμε τη συνεχή παρουσία της αστυνομίας και τη ρίψη χημικών έξω από σχολεία της περιοχής, στις γειτονιές της Αθήνας που κυκλοφορούν εργαζόμενοι, οικογένειες με παιδιά.

Η οργή μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς, ενώ η πλατεία Εξαρχείων είναι κλειστή με λαμαρίνες, λόγω των έργων κατασκευής σταθμού μετρό, οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 5ο Γυμνάσιο Αθηνών (Αραχώβης 48 & Εμμανουήλ Μπενάκη), στις 5 Νοεμβρίου έλαβαν mail από τη διεύθυνση του σχολείου το οποίο ανέφερε συγκεκριμένα: “Σε περίπτωση σεισμού λόγω της μη γειτνίασης του σχολείου με ελεύθερους χώρους, ως χώρος καταφυγής ορίζεται το προαύλιο του σχολείου και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό ως δεύτερος χώρος καταφυγής ορίζεται η πλατεία Εξαρχείων”!!!

Την ώρα που σεισμοί γύρω από την Αττική είναι συχνοί και η ανησυχία μας μεγάλη, δεν θα ανεχτούμε κανένας να παίζει με τη ζωή των παιδιών μας!

Απαιτούμε ουσιαστικό προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία της Αττικής με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά και ολοκληρωμένο σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση σεισμού ή άλλων έκτακτων συνθηκών.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε σαν κανονικότητα ότι θα πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο ή στις δουλειές μας με τη συνοδεία της αστυνομίας. Χρειαζόμαστε κτίρια σύγχρονα και ασφαλή, εκπαιδευτικούς και όχι αστυνομικούς.

Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή ενάντια σε όποιον διεκδικεί.