ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ. – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ χαιρετίζει τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται από άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Από άκρη σε άκρη του κόσμου όλου, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μελβούρνη και δεκάδες άλλες πόλεις, όπου κατά χιλιάδες ξεχύνονται στους δρόμους, με ένα και μόνο σύνθημα να αντηχεί: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Παλαιστίνη: 75 χρόνια τρόμος και αίμα. Ένας λαός διωγμένος από την ίδια του την πατρίδα, φυλακισμένος στην ίδια του την πατρίδα, περιτριγυρισμένος από τους φράχτες της ντροπής.  Χωρίς ρεύμα, τροφή, φάρμακα. Έποικοι σε ρόλο αστυνόμου και φονιά. 

Το κράτος του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, απαγάγει, δολοφονεί, βιάζει, φυλακίζει, βασανίζει, ξεσπιτώνει με μόνο σκοπό την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Και όλα αυτά με τις πλάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή. Από δίπλα και η ελληνική κυβέρνηση, που πέρα από τις επαίσχυντες δικαιολογίες “περί αυτοάμυνας”, εμπλέκει για άλλη μία φορά την χώρα σε ένα αιματοκύλισμα λαού, στέλνοντας πολεμικά πλοία στην περιοχή.

Οι γονείς αδυνατούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε αυτήν την φρίκη. Αδυνατούμε να σιωπήσουμε όταν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κάθε 15 λεπτά δολοφονείται ένα παιδί!

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ δεν μένει σιωπηλή ούτε όταν στερούν το δικαίωμα των παιδιών  στην  Υγεία και στην Παιδεία. Δεν μένει σιωπηλή ούτε όταν πνίγουν παιδιά στο Αιγαίο, ούτε όταν σκοτώνουν παιδιά στα Τέμπη. Ούτε τώρα μένει σιωπηλή μπροστά στην φρικαλεότητα του πολέμου, όταν σφαγιάζονται και δολοφονούνται άμαχοι και παιδιά. 

Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού που εδώ και 10ετίες διεκδικεί την ελευθερία του και ένα κράτος ανεξάρτητο. Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς που πενθούν. Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό είναι και αλληλεγγύη στο λαό του Ισραήλ που πληρώνει και αυτός με τη ζωή του την εγκληματική πολιτική του δικού του κράτους.

Ενώνουμε κι εμείς τη δική μας φωνή με κάθε φωνή στα πέρατα του κόσμου. Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας, τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελή συμβούλια των σχολείων, όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στα κατά τόπους συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της ΑΜΘ από φορείς και σωματεία στις 4-5 Νοέμβρη.

Καλούμε σε συμμετοχή στις μαθητικές/φοιτητικές κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται τη Δευτέρα 6/11, ημέρα πανελλαδικής δράσης και κινητοποίησης για τα εκρηκτικά προβλήματα της εκπαίδευσης και των σχολείων μας.

-Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και ο πόλεμος.

-Δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

-Καμία στήριξη και εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

-Επιστροφή όλων των παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους και αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

-Να υλοποιηθεί εδώ και τώρα η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.