ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων θεωρείται επιτυχημένος, αφού…

  • Εξασφαλίζει την ποιοτική σίτιση παιδιών αδύναμων νοικοκυριών.
  • Προωθεί τη μεσογειακή υγιεινή διατροφή, άρα προάγει την ορθή διατροφική κουλτούρα στα παιδιά και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής.
  • Συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών, γύρω από το κοινό σχολικό τραπέζι.

Μέχρι τώρα το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά σε πολλά σχολεία της Περιφέρειας μας και συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική ανακούφιση συμπολιτών μας, που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση. Επειδή όμως, λόγω των συνθηκών, αύξησης κόστους ενέργειας, αύξησης τιμών των αγαθών, αύξησης των τραπεζικών επιτοκίων κ.λπ., τα νοικοκυριά έχουν περιέλθει σε ακόμα δυσχερέστερη κατάσταση, σε σημείο που να λείπουν από κάποιους και τα στοιχειώδη, σας υποβάλλουμε το αίτημά μας να συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων και τα υπόλοιπα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα και σε τέκνα  άλλων ενδεών συμπολιτών μας, που το επιθυμούν,  να λαμβάνουν ελεγμένα, ποιοτικά και υγιεινά γεύματα.

Επίσης παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή των υπευθύνων εταιρειών παρασκευής των γευμάτων στο να είναι αυτά εύγευστα και ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών, για να μην υπάρχουν φαινόμενα απώλειας και σπατάλης.

Σας χαιρετούμε, με την ελπίδα να κάνετε δεκτό το αίτημά μας και να προβείτε στην εν λόγω ένταξη στο πρόγραμμα.