Για την μετάθεση των ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ Λυκείου πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μεταθέσει τις ενδοσχολικές εξετάσεις πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, έρχεται να προσθέσει ένα επιπλέον άγχος στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας. Επί της ουσίας θα παραταθούν το κόστος των φροντιστηρίων, το άγχος των μαθητών και τα εξαντλητικά ωράρια.

Την ίδια στιγμή  κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης δεν έχει ληφθεί για τους μαθητές, η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, ενώ τα κενά παραμένουν ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση σχεδιάζει πάνω στις ζωές των παιδιών μας, πειραματίζεται «στου κασίδι το κεφάλι», υποστηρίζοντας υποκριτικά ότι με αυτή την απόφαση αποσυνδέεται το Λύκειο από τις εξετάσεις.

Το «σχολείο-εξεταστικό κέντρο» δεν χτυπιέται με τέτοια μέτρα, πόσο μάλλον που είναι γνωστό ότι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι η κατεύθυνση για ενίσχυση της βαρύτητας των βαθμών εντός σχολείου για την πρόσβαση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, οδηγώντας άλλη μια φορά στην όξυνση νέων φραγμών στη μόρφωση.

Να αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση την υποκρισία και τους πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής και να μην αιφνιδιάσει κανέναν μαθητή και μαθήτρια και τις οικογένειές τους και να μην αλλάξει το έως τώρα δεδομένο για τους υποψηφίους.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά για τον πόνο και το άγχος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για δικαίωμα επανάληψης της διαδι­κασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, κυρίως για τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων.

 

Για την μετάθεση των ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ Λυκείου πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις (pdf)