Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ του «Σωματείου Εργαζομένων στα Κεντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων όπου συζητήθηκαν θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης.

Η ΑΣΓΜΕ ενημέρωσε το ΔΣ των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για τις θέσεις της και τις αποφάσεις Συνεδρίων της ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Για τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει Ομοσπονδίες-Ενώσεις-Σύλλογοι Γονέων ενάντια στα ναρκωτικά και άλλες εξαρτήσεις (αλκοόλ, διαδίκτυο). Ως ΑΣΓΜΕ θέσαμε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε μαθητές-εκπαιδευτικούς-γονείς, ειδικά σήμερα που έχει ενταθεί η πίεση να αμβλυνθούν αντιστάσεις απέναντι στα ναρκωτικά και να αθωωθεί ένα ναρκωτικό όπως η κάνναβη.

Η ΑΣΓΜΕ έθεσε ότι σήμερα ο δρόμος για να ενισχυθεί ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης περνά μέσα από :

  • την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, με την ίδρυση ενός Ενιαίου Φορέα Πρόληψης και όχι τα 75 Κέντρα Πρόληψης να ανήκουν σε 63 διαφορετικές Αστικές Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρείες,
  • τους μαζικούς διορισμούς επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στα Κέντρα Πρόληψης με μόνιμες εργασιακές σχέσεις,
  • την οικονομική στήριξη των Κέντρων Πρόληψης με επαρκής χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό,
  • την κάλυψη όλης της χώρας με Κέντρα Πρόληψης, αφού σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, η Ανατολική Αττική και το Λασίθι στην Κρήτη, οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε προγράμματα Πρόληψης.

Η ΑΣΓΜΕ θα σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης.

                                                                                                                        Μάιος 2018

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΑ01052018_asgme_kentra_prolipsis