Ισοτιμία των πτυχίων των κολεγίων με τα Πανεπιστημιακά: μια κακοστημένη αντιπαράθεση στις πλάτες των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Ισοτιμία των πτυχίων των κολεγίων με τα Πανεπιστημιακά: μια κακοστημένη αντιπαράθεση στις πλάτες των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση με πρόσφατο νόμο, προχώρησε στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών μαστίζουν την εκπαίδευση, που η αδιοριστία έχει χτυπήσει κόκκινο, που εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αντικείμενα που δεν έχουν διδαχτεί στο πανεπιστήμιο (βλ. δεύτερη και τρίτη ανάθεση), η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, νομοθετούν για να προσαρμοσθεί η Ελληνική νομοθεσία με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέτρο αυτό, είναι κομμάτι μιας πολιτικής που θέλει τα πτυχία να είναι χαρτιά χωρίς περιεχόμενο για τους απόφοιτους, μιας πολιτικής που κάνει σχέδια για αλλαγές στα σχολεία, στις πλάτες των παιδιών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί των χιλιάδων αναπληρωτών που βρίσκονται στα σχολεία. Να αποσυρθεί η διάταξη για την αυτόματη αναγνώριση της ισοτιμίας των πτυχίων των κολεγίων με τα Πανεπιστημιακά.

Αθήνα  27.1.2020

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 280120_gt_arthro50