ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στήριξης του αγώνα των εργαζομένων των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  στήριξης του αγώνα των εργαζομένων των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) συμπαραστεκόμαστε  στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των ΚΔΑΠ για τα δίκαια αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στους Δήμους. Καταγγέλλουμε την  πολιτική κατεύθυνση όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανάγκες ως “κόστος” και αποδυναμώνει σταδιακά τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, οδηγώντας την ικανοποίησή τους σε μεγάλο βαθμό στην ατομική ευθύνη των λαϊκών οικογενειών.

Εμείς οι γονείς θεωρούμε ότι οι δομές αυτές συμβάλλουν σημαντικά στην ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Αποτελούν στήριγμα για τις λαϊκές οικογένειες και πολλές φορές τη μοναδική διέξοδο εξωσχολικής παιδαγωγικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής, πολιτισμικής, τεχνολογικής και περιβαλλοντολογικής δραστηριότητας των παιδιών τους, δεδομένου ότι στα εν λόγω κέντρα τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, αναπτύσσοντας διάφορες εξωσχολικές δράσεις.

Πάγιες θέσεις μας είναι: η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, η διεύρυνσή τους, έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η αναβάθμισή τους, η στελέχωση των δομών με περισσότερους παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, το ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, οι σταθερές ομάδες εκπαιδευτών στην κάθε δομή, η πλήρης στελέχωση με ειδικότητες που θεωρούνται απαραίτητες, οι κατάλληλοι (ασφαλείς και λειτουργικοί) χώροι για την ουσιαστική και αποτελεσματική απόδοση των δραστηριοτήτων.

 

Αθήνα  12 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 12022020_anak_asgme_kdap