ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ακόμα κα σε συνθήκες πανδημίας η σημερινή κυβέρνηση δεν πτοήθηκε και συνέχισε το αντιεκπαιδευτικό της έργο.

Έτσι λοιπόν, αντί να λύνει προβλήματα που προκύπτουν από μια τέτοια πρωτόγνωρη κρίση, επιτίθεται λυσσαλέα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο το σχολείο γίνεται ακόμα πιο ταξικό, ακόμα πιο ανισότιμο, ακόμα πιο εξοντωτικό για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ακόμα και τώρα εν μέσω υγειονομικής κρίσης αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη Δημοτικού και Νηπιαγωγείου ενώ η καθιέρωση ελάχιστου αριθμού μαθητών στα σχολεία αυτά θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε συγχωνεύσεις/καταργήσεις τάξεων και σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών.

Τίθεται στο νέο νομοσχέδιο ζήτημα ορίου ηλικίας το 17ο έτος για εγγραφή μαθητών και μαθητριών στα ΕΠΑΛ. Με άλλα λόγια, ωθείται ένα μεγάλο κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού στην  ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι μαθητές της Α’ λυκείου μπαίνουν πιο βαθιά στη λογική της βαθμοθηρίας για εισαγωγή στην Ανώτατη εκπαίδευση. Με την εισαγωγή-εκ νέου-της τράπεζας θεμάτων  και το εθνικό απολυτήριο, το λύκειο μετατρέπεται σε μια απέραντη εξεταστική αρένα οδηγώντας τους μαθητές στην έξοδο αλλά και τους γονείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν τα παιδιά μας τύχη, αν έχουν.

Ενισχύεται η αποσπασματική γνώση με το καινούριο πρόγραμμα σπουδών από νηπιαγωγείο έως και λύκειο. Ειδικά με τις άκρως αντιπαιδαγωγικές παραμέτρους τους νομοσχεδίου σχετικά με το νηπιαγωγείο κατακερματίζονται τα διδακτικά αντικείμενα.

Στο κομμάτι της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μονάδων διαφοροποιούνται τα σχολεία οικονομικά και μορφωτικά με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα σχολεία θα πρέπει να γίνουν “ανεξάρτητα”, με άλλα λόγια πρέπει να μειωθεί η κρατική δαπάνη για την παιδεία. Δήμοι, περιφέρειες και χορηγοί θα παρεμβαίνουν τόσο στη δομή του σχολείου όσο και στο περιεχόμενο των σπουδών.

Ως Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων νομού Κέρκυρας καλούμε τους γονείς να αντισταθούν και να μην αναστείλουν καμία από τις διεκδικήσεις τους.Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο αποκεντρωμένο από τις ίδιες  τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Η κυβέρνηση θα μας βρει για άλλη μια φορά απέναντί της.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ,ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ,ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ