ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αν. Μακεδονίας-Θράκης δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Ν. Καβάλας, που μας κοινοποίησαν με ανακοίνωσή τους, τα οποία αγκαλιάζουν και αφορούν όλους τους σχολικούς τροχονόμους, είτε έχουν σωματείο, είτε όχι.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που δηλώνονται εθελοντές, με πάνω από 15 χρόνια υπηρεσία, εργάζονται ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς δικαίωμα αναρρωτικής άδειας, χωρίς πολλές φορές μέσα ατομικής προστασίας. Αμείβονται με το ποσό των 176€ (173€ + 3€ χαρτόσημο) ως «έξοδα μετακίνησης». Εν μέσω πανδημίας, και λόγω του κλεισίματος των σχολείων κόπηκε και αυτή η ελάχιστη αποζημίωση και δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα από τη στιγμή που δεν έχουν ένσημα.

Στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους για:

  1. Αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά  που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης  εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αφού καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες  για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από  τα σχολεία. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  2. Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας.
  3. Κάλυψη όλων των  κενών που υπάρχουν με νέες προσλήψεις.
  4. Μόνιμη και σταθερή  δουλειά  με συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ψήφισμα για σχολικούς τροχονόμους