ΑΣΓΜΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) μας ανησυχεί ιδιαίτερα το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις και γενικότερα ο περιορισμός και τα εμπόδια που μπαίνουν στις λαϊκές  κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρεί να φιμώσει κάθε μαζικό και  συλλογικό όργανο που διεκδικεί λύση στα προβλήματά του μέσω της οργανωμένης πάλης. Επιχειρείται η ποινικοποίηση της δράσης του λαού που βγαίνει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του. Επιδιώκεται η συκοφάντηση του συλλογικού αγώνα και της συλλογικής προσπάθειας για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Είναι ένα νομοσχέδιο αντιδραστικό που κανένα γονέα δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο.

Ως ΑΣΓΜΕ, το ανώτατο συλλογικό, θεσμικά κατοχυρωμένο όργανο των γονιών, αλλά και όλες οι Οργανώσεις Γονέων  που επανειλημμένα έχουμε βρεθεί στο δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης των παιδιών μας δεν μπορούμε να “κλείσουμε τα μάτια” στην αφαίρεση του δικαιώματός μας να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε συλλογικά και οργανωμένα για την κάλυψη των σύγχρονων διευρυμένων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Έχουμε δηλώσει κατηγορηματικά ότι όσο το αγαθό της ολοκληρωμένης μόρφωσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων αλλά και όλους τους γονείς να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και να το αντιπαλέψουν μαζί με τα σωματεία και τις οργανώσεις των εργαζομένων που διαμαρτύρονται και αντιδρούν.

          ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ     ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΚ_ΑΣΓΜΕ_ΔΙΑΔΗΛ_020720