ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών καταγγέλλει τις  δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ στα ΜΜΕ, όπου αναφερόμενος στις μαθητικές καταλήψεις μεταξύ άλλων είπε:

«Οι καταλήψεις αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού. Ο συνωστισμός, η συνύπαρξη πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, η είσοδος  εξωσχολικών κατά τις βραδινές ώρες μπορούν να λειτουργήσουν ως υγειονομικές βόμβες… Θερμή παράκληση λοιπόν να δώσουν τέλος στις καταλήψεις .»

Ο Δήμαρχος που:

  • Όλο το καλοκαίρι δεν πήρε το παραμικρό μέτρο για την επισκευή των χώρων των σχολείων που αποτελούν εστίες υγειονομικού κινδύνου (τουαλέτες, κοινόχρηστοι χώροι κλπ).
  • Ανέχεται χωρίς το παραμικρό σχόλιο, να λειτουργούν στον Δήμο του  τμήματα 25 και 28 μαθητών,  τάξεις των 10-20 τετραγωνικών στις οποίες στοιβάζονται 15 και 20 μαθητές και νήπια, σχολεία που όταν βρέχει δεν έχουν έναν στοιχειώδη χώρο για το διάλλειμα και οι μαθητές είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.
  • Μοιράζει τις καθαρίστριες σε 2 και 3 σχολεία, γνωρίζοντας – και ως καθηγητής ιατρικής -ότι έτσι δεν μπορεί να γίνει ούτε υποτυπωδώς η προβλεπόμενη απολύμανση και καθαριότητα όπως ορίζεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα .
  • Ενώ γνωρίζει ότι σχεδόν κανένα σχολείο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν διαθέτει τον παραμικρό χώρο για τη λειτουργία του ειδικού «χώρου διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων», δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να το σχολιάσει και πολύ περισσότερο – επειδή είναι δικιά του ευθύνη – να πάρει μέτρα για τη δημιουργία τέτοιων χώρων.
  • Που, τέλος, εδώ και μήνες, μετά τη λήξη της καραντίνας, ενώ γνωρίζει  ότι η πλειοψηφία των μεγάλων επιχειρήσεων  εστίασης στην περιοχή της ιστορικής πόλης, δεν τηρεί απολύτως κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας και συνωστίζουν τους πελάτες τους …σαν να μην συμβαίνει τίποτα,  κάνει πως δεν βλέπει – αν και έχει μέρος της ευθύνης ελέγχου – για χάρη του τουρισμού και των μεγαλοξενοδόχων.

Ο ίδιος Δήμαρχος λοιπόν, χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική για τα παραπάνω, αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς, την ευθύνη διάδοσης του ιού στις μαθητικές κινητοποιήσεις που παρεμπιπτόντως διεκδικούν όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα και ελλείψεις που είναι δικιά του ευθύνη.

Δεν περιμένουμε φυσικά να πράξει αυτό που κάνουν άλλοι αγωνιστές Δήμαρχοι: να συμπορευτεί δηλαδή με τους μαθητές στον δίκαιο αγώνα τους. Ήδη με τις πράξεις του έχει αποδείξει ότι είναι στην αντίπερα όχθη, με τους λασπολόγους και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης – και όχι μόνο – που έχουν πέσει καταπάνω στο μαθητικό κίνημα, αξιοποιώντας και την πανδημία.

Ως Ένωση Γονέων δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε στο πλάι των μαθητών και στον αγώνα τους για ένα ασφαλές σχολείο, για ένα καλύτερο αύριο. Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να κάνουν το ίδιο και με αποφασιστικότητα, να απομονώσουν όλα τα ετερόκλητα στοιχεία που βανδαλίζουν σχολεία, επιχειρώντας  να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των μαθητών.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών καταγγέλλει τις δηλώσεις του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ στα ΜΜΕ