Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής για την κινητοποίηση στις 15 Οκτώβρη

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής χαιρετίζει την χθεσινή, μαζική, αγωνιστική συγκέντρωση μαθητών, γονιών και εργαζόμενων στο Δημόσιο, που για μία ακόμα φορά έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην  κυβέρνηση, διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας .

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε το σχεδιασμένο κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση  για  μια  ακόμη  φορά , κλείνοντας τον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο και υποχρεώνοντας χιλιάδες μαθητές να φτάσουν στον χώρο της διαδήλωσης με τα πόδια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  το  γεγονός ότι  ομάδες  της  Αστυνομίας έκαναν ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ στα ΠΑΙΔΙΑ  μας  σε  κάθε ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ από  τα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ  αλλά  και  στο  ΣΤΑΘΜΟ  του ΜΕΤΡΟ  του Αγ. Αντωνίου  στο Περιστέρι. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους απέναντι σε 15χρονουςμαθητές, προσπαθώντας να τους ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ  ώστε να πάψουν να διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία τους, γι’ αυτά και τις οικογένειές τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η μέθοδος, στο τέλος της διαδήλωσης ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ προσπάθησαν ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ  να διαλύσουν την πορεία  χωρίς όμως αποτέλεσμα, λόγω της συγκροτημένης και οργανωμένης στάσης των  διαδηλωτών. Φαίνεται πως τα συνθήματα «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Και πίσω από τη μάσκα έχουμε φωνή», ενοχλούν τα αφτιά της κυβέρνησης, καθώς αναδεικνύουν το βάθος της πολιτικής που ακολουθεί όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε πως αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς με στόχο αυτής της πολιτικής που έχει μετατρέψει σε υγειονομικές βόμβες τα σχολεία, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στην τσέπη μας.

2020-10-16 ΔΤ για την κινητοποίηση της 15-10