ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ: Τα δίκαια αιτήματα των μαθητών… και ο εκβιασμός της κυβέρνησης

Χαιρετίζουμε τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών στην περιοχή της ΑΜΘ και σε όλη την Ελλάδα.

Οι ίδιοι οι μαθητές, μέσα από τις συνελεύσεις και τις αποφάσεις τους, έδωσαν την απάντησή τους στις συκοφαντίες και τις προσπάθειες τρομοκράτησης από μεριάς της κυβέρνησης, του υπουργείου παιδείας και των λοιπών «υποστηρικτών» τους.

Οι ίδιοι οι μαθητές απάντησαν στους νέους εκβιασμούς που έριξε το Υπ. Παιδείας δια στόματος της Υπουργού του, κ. Κεραμέως, για «αναπλήρωση των χαμένων ωρών από τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις με διδασκαλία στις σχολικές εορτές, τις αργίες, τα Σάββατα και αντί σχολικών περιπάτων, αλλά και με εκκίνηση σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας από σήμερα σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη».

Έτσι, η κυβέρνηση εκβιάζει τους μαθητές ότι θα χάσουν ακόμα και τους λιγοστούς περιπάτους και τις αργίες και παράλληλα εκβιάζει με απουσίες τους μαθητές που κινητοποιούνται, ότι πρέπει να βρίσκονται σπίτι τους και να κάνουν τηλεμάθημα. Αναρωτιέται κανείς, μήπως θέλει γενικώς τους μαθητές κλεισμένους στα σπίτια τους η κυβέρνηση;

Η υπουργός Παιδείας δεν δείχνει και δεν έδειξε ποτέ την ίδια ζέση για αναπλήρωση των χαμένων ωρών λόγω μη τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε σχολεία, με τις ελλείψεις μέχρι και σήμερα να φτάνουν πάνω από 8.000 εκπαιδευτικούς, να χάνονται πάνω από 170.000 διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα, να μην λειτουργούν ακόμα όλα τα ολοήμερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, δεν δείχνει την ίδια ζέση για να εφαρμόσει άμεσα σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα τμήματα και τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ούτε και είχε επιδείξει αντίστοιχη ζέση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών της περσινής χρονιάς.

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση;

Να στοιβάζονται 25 και 30 παιδιά στις τάξεις τους με μόνο εφόδιο την μάσκα και χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις; Να μην απολυμαίνονται – καθαρίζονται οι χώροι των σχολείων επειδή δεν προσλαμβάνεται προσωπικό καθαριότητας; Για 13.000 σχολικά κτίρια αντιστοιχούν 10.000 καθαρίστριες! Δηλ. λιγότερο από 1 καθαρίστρια ανά σχολικό κτίριο! Να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα τεστ όταν υπάρχει περιστατικό στο σχολείο ή όταν το παιδί μας έχει έναν απλό πονόλαιμο;

Εμείς λέμε: Ως εδώ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

Καιρός να αναλάβει η κυβέρνηση την δικιά της ευθύνη και αντί να στοχοποιεί μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς, διαδίδοντας ψέματα στα «φιλικά» της ΜΜΕ (τα οποία ταΐζει με νέο πακτωλό χρημάτων) πως τάχα οι καταλήψεις είναι εναντίον της μάσκας ή πως όσοι αγωνιζόμαστε για όρους υγιεινής και ασφάλειας θέλουμε κλειστά σχολεία, να ακούσει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, προκειμένου τα σχολεία να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να μη κλείσουν λόγω κορονοϊού.

Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, αγωνιζόμαστε μαζί τους.

Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη εκπαιδευτική χρονιά!

Απαιτούμε μόρφωση – υγιεινή – ασφάλεια σε όλα τα σχολεία.

2020.10-ΔΤ για τους εκβιασμούς στους μαθητές