ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση της ΑΣΓΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για τις εκλογές των Συλλόγων Γονέων

Ενημερώνουμε όλες τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της χώρας, ότι σήμερα, Πέμπτη 27/5/2021 , πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΑΣΓΜΕ με τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλ. Κόπτση.

Η συνάντηση αφορούσε το αίτημα που έχει καταθέσει η ΑΣΓΜΕ από τις 13/4/2021 για παράταση της θητείας των ΔΣ των Οργανώσεων Γονέων και μετάθεση όλων των εκλογικών διαδικασιών για το σχολικό έτος 2021-2022, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία στην πραγματοποίηση των απαιτούμενων εκλογικών διαδικασιών.

Ο Γ.Γ. κ. Αλ. Κόπτης δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει απάντηση από το Υπ. Παιδείας στο αίτημα μας, αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα της μετάθεσης των εκλογικών διαδικασιών.

Με αφορμή τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της ΑΣΓΜΕ έθεσε προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας την ανησυχία των γονέων για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειας της που εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων σε δύο συνεχόμενα σχολικά έτη, το Υπ. Παιδείας δεν έχει συναντηθεί με την ΑΣΓΜΕ να ακούσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της. Ο ΓΓ κ. Αλ. Κόπτσης δεσμεύτηκε για συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ το επόμενο διάστημα.

ΔΤ_ΑΣΓΜΕ Συνάντηση της ΑΣΓΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας 27.5.2021