ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΓΜΕ: Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, ενώνει τη φωνή της με όλες τις κατά τόπους πρωτοβουλίες – συντονιστικά καθώς και με τις Ενώσεις Γονέων που διεκδικούν να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στον Βόλο  και  στην  Θεσσαλονίκη καίγονται καρκινογόνα απορρίμματα  από  τσιμεντοβιομηχανίες. Η δυσοσμία και η ρύπανση  στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης  όλο και μεγαλώνει, η ατμόσφαιρα είναι ανυπόφορη εξαιτίας της δραστηριότητας των ΕΛΠΕ. Στην Δυτική Αττική συνεχίζεται το διαχρονικό έγκλημα με τον ΧΥΤΑ Φυλής,  στο  Πέραμα με  τα  Καζάνια  του θανάτου της  Motor  Oil , ενώ στην Ανατολική Αττική δρομολογείται νέο με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Στην Κινέτα, το Αλεποχώρι, το Μάτι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη αντιπυρικών μέτρων. Στις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας, άνθρωποι ζουν δίπλα σε αυθαίρετα χωροθετημένους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ενώ στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, η ρύπανση από τις μεγάλες βιομηχανίες έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους εκδηλώσεις απαιτώντας την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής των ίδιων και των παιδιών τους. Στην Αθήνα, διοργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση-συναυλία στο Σύνταγμα με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής.