Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ;

Μέχρι σήμερα, το ΥΠΑΙΘ προσπαθούσε να μας πείσει πως κανονικότητα είναι:

  • Να μην λαμβάνεται κανένα πλέον της μάσκας μέτρο ούτε για την προστασία των παιδιών μας μέσα στο σχολείο από την πανδημία, αλλά ούτε και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σχεδόν 2χρονου λοκντάουν.
  • Να ξεκινά η χρονιά με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, χωρίς ολοήμερα σχολεία, χωρίς παράλληλη στήριξη σε όσα παιδιά απαιτείται.
  • Να έχουμε σχολεία με άθλιες υποδομές, που πλημμυρίζουν στην πρώτη κακοκαιρία.

Σήμερα μάθαμε πως αναβάθμιση είναι και οι συγχωνεύσεις τμημάτων! Αντί να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις, προχωρούν σε συγχωνεύσεις 2 μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να τους απασχολεί ούτε η διάδοση του ιού σε πολυπληθή τμήματα, ούτε οι επιπτώσεις που αυτές θα φέρουν στην εκπαιδευτική διαδικασία!

Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους!

Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα, έγκριση των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών, ολιγομελή τμήματα (15 μαθητές ανά τάξη)
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Εδώ και τώρα να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες κλειστές (!) αίθουσες.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΗΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΤΗ 1:30 μ.μ.

2021-10-14 – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ