ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2021

Το Πολυτεχνείο, ο Νοέμβρης του 1973, αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού, ορόσημο και φωτεινός φάρος για μας σήμερα. Τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία –Ελευθερία- Λαϊκή Κυριαρχία», «Κάτω η Χούντα», «Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ» που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, ο ελληνικός λαός ακούστηκαν σε όλο τον κόσμο! Ενέπνευσαν! Ξεπερνώντας τον φόβο της φασιστικής επιβολής, διεκδίκησαν ελευθερία, υγεία και παιδεία για όλους.

Για εμάς τους γονείς αποτελεί ατομική και συλλογική ευθύνη να μην μείνουμε με το στόμα κλειστό. Να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, γιατί είναι επίκαιρα ακόμα και τώρα.

Είναι χρέος μας, να τιμήσουμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, να εμπνευστούμε από αυτούς και να παλέψουμε για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Να παλέψουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά. Να κρατήσουμε το Πολυτεχνείο ζωντανό γιατί οι σημερινές συνθήκες κάνουν επιτακτική την ανάγκη για οργανωμένο αγώνα και πάλη. Άλλωστε η ιστορία αυτού του τόπου έχει γραφτεί με τους αγώνες και τις θυσίες όλων εκείνων που δεν «συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις»…

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες μας.

48 χρόνια μετά και ο αγώνας για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» συνεχίζεται.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων Σχολέιων Ικαρίας, τους γονείς με τα παιδιά τους, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Ε.Κ.Σ. και των σωματείων- φορεών Ικαρίας για το Πολυτεχνείο την Τετάρτη 17.11 , στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ευδήλου.

5.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2021