Μήνυμα της ΑΣΓΜΕ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

49 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας, τα ανεκπλήρωτα οράματα του Πολυτεχνείου φωτίζουν σήμερα τον αγώνα μας για ζωή, μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα!

Ο εορτασμός της 17ης του Νοέμβρη δεν είναι απλά ημέρα μνήμης. Είναι μέρα δράσης και οργανωμένου αγώνα, ιδιαίτερα σήμερα που οι οικογένειές μας έρχονται αντιμέτωπες με το τεράστιο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα. Που μπαίνουν ολοένα και νέα εμπόδια στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα παιδιά μας, στο κατά τα άλλα δημόσιο σχολείο. Που βλέπουμε τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών να στριμώχνονται στα στενά δημοσιονομικά όρια που διαμορφώνουν με τους νόμους τους, ιδιαίτερα τα τελευταία 12 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις.

Το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ! Έξω το ΝΑΤΟ» που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου, γίνεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, τη στιγμή που ένας νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει, στη γειτονιά μας αυτή τη φορά, με τη χώρα μας να εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά τόσο οικονομικά (πάνω από 6δις € το χρόνο στο ΝΑΤΟ), όσο και στρατιωτικά. Άλλωστε τι θα πει «ΝΑΤΟϊκή προστασία» το γνωρίζει πολύ καλά ο λαός μας, ο λαός της Κύπρου, οι λαοί των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες, που καλούμαστε και πάλι να ματώσουμε για τα κέρδη τους, την ώρα που οι επιχειρήσεις ενέργειας, τουρισμού, τροφίμων, φαρμάκου και άλλων ξεπερνούν κάθε ρεκόρ εισπράξεων. Που βλέπουμε την πλειοψηφία των κομμάτων να χειροκροτεί φασίστες μέσα στη Βουλή! Που ο αυταρχισμός εντείνεται όσο βαθαίνει η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική, έχουμε ευθύνη και χρέος απέναντι σε εμάς και τα παιδιά μας να σταθούμε γερά στα πόδια μας. Να συμβάλλουμε από τη μεριά μας να μείνουν ζωντανά τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, για συλλογικό οργανωμένο αγώνα, που γεννά ανεξάντλητα όρια αντοχής και δύναμης στον άνθρωπο!

Αν κάτι αποδεικνύει και ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αλλά και η παλαιότερη και πιο πρόσφατη ιστορία είναι πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί να τα βάλει και με τον πιο δυνατό αντίπαλο, χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο αναμένοντας σωτήρες που ποτέ δεν εμφανίζονται!

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλούμε τις Ενώσεις  και τους  Συλλόγους μαζί με τους  αντίστοιχους  συλλόγους  εκπαιδευτικών και τους  μαθητές  να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες που να δείχνουν στους μαθητές   ότι : Ο ηρωικός ξεσηκωμός της νεολαίας και του λαού μας τον Νοέμβρη του ’73 αποτελεί φάρο και οδηγητή για τους αγώνες του σήμερα!

Καλούμε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, να πάρουμε μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Tο ΔΣ της ΑΣΓΜΕ  θα  καταθέσει  στεφάνι   για  την   φετινή επέτειο στο  χώρο  του Πολετεχνείου  την ΤΕΤΑΡΤΗ  16/11/2022  στις  15.00

Μήνυμα της ΑΣΓΜΕ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 2022