Υπόμνημα της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με την διοργάνωση «Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών Αττικής» με οικονομική επιβάρυνση των μαθητών

Ως Ομοσπονδία Γονέων Αττικής θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας στο γεγονός της επιβολής «εισιτηρίου» (και μάλιστα σε σχολικό χώρο) για τη συμμετοχή των παιδιών σε μαθητικούς αγώνες. Ως τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της επιβολής χρηματικού παραβόλου 15€ για κάθε μαθητή και 30€ για κάθε σχολείο για τη συμμετοχή στα σκακιστικά πρωταθλήματα μαθητών της Αττικής.

Η χαρά μας για την μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκει το σκάκι στους μαθητές και τις μαθήτριες μας -όπως μαρτυρούν οι συμμετοχές στα μαθητικά πρωταθλήματα- είναι μεγάλη και αγανακτούμε όταν αυτή η συμμετοχή «αξιοποιείται» για να προστεθεί ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες μας, δίπλα στα τόσα άλλα.

Ως Ομοσπονδία Γονέων Αττικής συμμεριζόμαστε τα ερωτήματα που θέτει η Ένωση Γονέων Φιλαδέλφειας και ως Ομοσπονδία σας τα παραθέτουμε και ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις από κάθε αρμόδιο φορέα.